Compania Națională Loteria Română a anunțat sâmbătă seara, într-un comunicat, că în curând jocurile loto vor fi disponibile și într-o variantă online. Starea de alertă care a intrat în vigoare de la 15 mai prevede că activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise, prin urmare, agențiile loto rămân în continuare închise până la noi dispoziții ale autorităților, precizează Loteria Română.

Compania dezminte astfel „informațiile eronate și vădit tendențioase, care induc în eroare opinia publică”, apărute în cursul zilei de sâmbătă în câteva publicații online, conform cărora Loteria Română ar încălca legislația stării de alertă, se spune într-un comunicat.

“C.N. „Loteria Română” S.A. vă informează că, urmare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-COV-2 publicată în Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020, activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise, prin urmare agențiile loto rămân închise până la o nouă decizie a autorităților”, se arată în comunicat.