Guvernul a introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței executivului un proiect de ordonanță de urgență prin care “să reglementăm situația din educație, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și organizarea activităților pe toată perioada stării de alertă”. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de guvern în care a declarat că, astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ordonanța de Urgență (OUG) pe educație prevede anularea susținerii efective de către elevi a probelor de competențe de la Bacalaureat 2020. Probele de competențe vor fi echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există, spun sursele noastre.

Măsura este cuprinsă în Ordonanță de Urgență pe educație pe care Guvernul se pregătește să o promoveze în ședința de astăzi, 14 mai.

Probele de competențe sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de auditare text la Limba străină și examenul de Competențe digitale ar fi trebuit să înceapă pe 29 iunie.

Citește mai mult pe edupedu.ro