Executivul s-a întrunit astăzi pentru a stabili ce soluţii pot fi adoptate pentru a nu exista un vid legistativ peste weekend, în conditiile în care starea de urgenţă expiră în noaptea de joi spre vineri. La finalul ședinței, premierul Ludovic Orban a anunțat că astăzi, 14 mai, va fi declarată starea de alertă în România.

“Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă”, a declarat Ludovic Orban la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, premierul a anunțat că va fi modificată ordonanța 21, astfel încât el să conducă de acum înainte Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de prim-ministru, ajutat și de 3 vicepreședinți, în realitate tot cei care au condus “vestitul” Grup de Comunicare Strategică, GCS.

“Vreau să vă anunţ că împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să modificăm Ordonanţa 21 şi să îmi asum, în calitate de prim-ministru, conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, sigur, secondat de trei vicepreşedinţi”, a anunțat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Vicepreşedinţi urmează să fie ministrul Afacerilor Interne, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

14 mai- Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți miniștri la începutul şedinţei de guvern

14 mai- Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți miniștri la începutul şedinţei de guvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 14 mai 2020

Sursa: protv.ro / Foto: caracter info