Patronii magazinelor din mall-uri reclamă că au ajuns în pragul falimentului: nu au încasări de peste o lună și jumătate, dar au în continuare chirii de plată. Antreprenorii cer Guvernului să intervină cu măsuri concrete. În caz contrar, spun ei, sute de mii de angajați riscă de devină șomeri.

În aceeași situație sunt aproape 10.000 de magazine în toată ţara. Patronii cer intervenţia guvernului. O soluţie ar fi suspendarea plății chiriei în perioada stării de urgență.

Proprietarii magazinelor din malluri mai cer ca, după ridicarea restricțiilor, valoarea chiriilor să reprezinte un procent din încasări. Cei care nu şi-au întrerupt activitatea, cum este cazul curățătoriilor, spun că nu pot face faţă condițiilor actuale.

Pentru moment, Guvernul a dat posibilitatea primăriilor să reducă impozitele pentru proprietarii care fac dovada că au redus chiriile.

Guvernul nu a anunţat când ar putea fi redeschise toate magazinele din marile centre comerciale. Cel mai probabil, primele care vor primi clienţi vor fi cele cu intrări exterioare şi astfel clienţii vor putea rămâne la distanţă unii de alţii.

MS / Foto: caracter informativ