În ultimele zile, am asistat la o avalanșă de mesaje de la cititori care atrageau atenția asupra aceluiași fenomen, cel al testărilor neconforme sau cel puțin ciudate. Mai exact, mulți bolnavi de cancer și nu numai, au fost testați pozitiv COVID-19, internați, iar la scurt timp, testele să iasă negativ. În tot acest timp, au fost ținuți internați mai mulți pacienți în același salon. Mai mult, pe lângă bolile crunte cu care se luptă, au mai fost afectați psihic.

Redăm în rândurile de mai jos, scrisoarea trimisă de copilul unei paciente bolnavă de cancer, nevoită să treacă prin acest calvar. Vă asigurăm că, chiar dacă cititorul a dorit să rămână anonim, din motive evident legate de teama GCS, am primit și verificat informația din mai multe surse. Totodată, avem și comunicatul emis ieri de SCJ Mureș care confirmă în mare parte sau cel puțin nu își asumă corectitudinea rezultatelor testelor.

“Mama sufera de diabet si cancer. Face chimioterapie din doua in doua saptamani. La un moment dat,s-a hotarat ca pacientii care merg la oncologie pentru tratament,sa fie testati pentru Covid-19. In cursul saptamanii trecute,mai exact miercuri,printre altii,a fost testata si mama. Joi dimineata a fost sunata ca testul i-a iesit pozitiv. Si ca va fi contactata de catre DSP si internata.

Mama a ramas uimita,nu avea simptome de Covid-19,cu toate ca e bolnava de cancer,de diabet si multe altele. Saraca s-a panicat ,a inceput sa planga,nu i-a venit sa creada ce i se intampla.Repeta in continuu,ca ea nu este bolnava de Covid-19,din cauza starii ei de sanatate,ar fi in stare grava. Ea sta singura,statea mereu in casa,nu iesea afara,doar pana la oncologie si inapoi.Ultima iesire la oncologie inainte sa fie testata, a fost in urma cu doua saptamani.Daca se infecta de Covid-19,in aceste doua saptamani ar fi trebuit sa aiba simptome,mai mult,in cazul ei,din cauza problemelor de sanatate,sa fie in stare grava.

Asadar,vineri au si internat-o la Medicala IV.Intr-un salon de 5 persoane.Inca o persoana,care frecventa oncologia a fost internata odata cu ea,tot fara simptome.Deci aceste doua persoane bolnave de cancer au fost bagate in acelasi salon cu alte persoane pozitive.

Sambata s-au recoltat probe noi.Vezi “minune”,testul iasa negativ.Dupa care a fost mutata din acel salon in altul,unde era doar singura.La fel si cealalta persoana cu cancer.Fiind asimptomatici si cu test negativ.Asta, dupa ce o zi au stat intre ceilalti bolnavi…

Luni se repeta testul.”Minunea” se repeta,iasa negativ.Pleaca acasa.Si cealalta persoana cu cancer.Trebuie sa stea inca 14 zile acasa in izolare.Pentru ca asa e protocolul…Ce conteaza,ai covid,n-ai covid,lista se ingroasa.Nici nu vreau sa ma gandesc,cat de ireale sunt numerele raportate oficial,cate erori s-au comis,cate persoane au fost abuzate.Dar se pare ca nimeni nu isi asuma nimic.

Deci,se pare ce este o mare problema in sistem.Nu stiu cine si ce teste a folosit la oncologie si nu numai,si cat de bune sunt acele teste,dar se pare ca e un haos total in sistem.Iau de acasa omanei bolnavi cu cancer,fara sa fie bolnavi de Covid-19,si ii baga in spitale printre alti bolnavi…Si trec prin acest calvar,ii afecteaza atat fizic cat si psihic.Mai mult,s-a amanat sedinta de chimioterapie programata…ce daca poti muri cu zilele.

Se pare ca avem mari probleme cu testele,cu sistemul,cu ce vreti voi,nici nu vreau sa ma gandesc cati oameni au fost diagnosticati gresit,abuzati,hartuiti ori amendati.

M-am gandit si varianta plangerii sau unui proces,insa eu nu am momentan destule dovezi…mama insista s-o las balta“, este mesajul disperat al cititorului nostru.

Revenim cu poziția oficială imediat ce o vom primi pe adresa muresstiri@gmail.com, fie de la DSP Mureș sau alte autorități care se simt implicate în aceste cazuri.

MS / Foto: caracter info