A trecut mai bine de o lună de când suntem izolaţi la domiciliu. În toată această perioadă, saloanele de înfrumuseţare au fost închise. Cum poți obține un ten ca la cabinetul de înfrumusețare, de acasă?

Sibel Grigore – estetician organic recomandă un ritual de îngrijire a pielii, care, ca să fie eficient, trebuie respectat atât dimineaţa cât şi seara. Paşii de urmat sunt următorii:

1.Curăţarea tenului
Chiar dacă folosiţi, chiar dacă nu folosiţi produse de machiaj, curăţarea tenului este foarte importantă şi se realizează dimineaţa şi seara. Se poate folosi un gel de curăţare sau un lapte demachiant, în funcţie de tipul de ten. Dacă se întâmplă, ca momentan, să nu mai aveţi în casă produsele folosite putem să ne curăţăm tenul cu miere sau cu ulei de măsline.

2.Tonifierea – un pas care este cam neglijat în ritualul de îngrijire al multor persoane.
Tonicul este foarte important pentru că elimină impurităţile care pot ramâne dupa curăţare, echilibrează PH-ul pielii şi pregăteşte pielea pentru cremă sau loţiune. Apa florală este cea mai indicată, dar vă pot propune o reţetă “a bunicii” – sucul de castravete, vi-l faceţi singuri, în casă. Nu folosiţi mai mult de o lingură de suc de castravete.

3. Hidratarea
Crema sau loţiunea hidratantă NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ! Doar folosind un astfel de produs puteţi să trataţi problemele tenului şi să asiguraţi un aspect cât mai tânăr pentru o perioadă mai îndelungată. Dacă se întâmplă să nu mai aveţi creme, nu vă recomand să le faceţi, le puteţi comanda, online, la magazinele cosmetice.

Alături de cele expuse mai sus sunt obligatorii exfolierea şi măştile faciale.

În condiţiile actuale, în care cele mai multe dintre noi stăm în casă, vă recomand să recurgeţi la exfoliere doar o dată pe săptămână, mai ales dacă aveţi un ten uscat şi să folosiţi produse delicate, care să nu agreseze pielea.

Cu menţiunea că poate fi aplicată o dată sau de două ori pe săptămână, vă voi recomanda o mască pentru hidratare şi calmare, cu un spectru larg de folosire – masca cu miere şi banane.

Ingrediente: o felie de banană şi o linguriţă de miere de albine. Este anti-bacteriană, anti-oxidantă, aduce un plus de hidratare şi este ideală pentru toate tipurile de ten. În plus, dacă simţiţi nevoia de exfoliere, puteţi adăuga şi puţin bicarbonat, astfel că obţineţi o mască 2-în-1 – exfoliere şi hrănire.

Masca se aplică doar pe tenul curat, pe gât şi pe decolteu. După 10-15 minute puteţi începe un masaj delicat al pielii, pentru a îndepărta chiar şi celulele moarte. Apoi spalaţi faţa folosind un prosop de bumbac sau un prosop de unică folosinţă şi apă calduţă. Iar în continuare aplicaţi tonicul şi crema sau loţiunea potrivită tipului de ten.

Deci, oricând, oriunde şi în orice împrejurare, într-un mod foarte simplu, cu puţină îndemânare şi cu ingrediente naturale, putem avea grijă de tenul nostru.

Foto: caracter informativ