Premierul Ludovic Orban recunoaște că, în urma deciziei Curții Constituționale de săptămâna trecută, Guvernul nu va putea aplica amenzi timp de câteva zile, dar își pune speranțele în Parlament, că va adopta cât mai repede proiectul de lege trimis luni de executiv.

Până atunci, guvernanții contează, pur și simplu, pe responsabilitatea cetățenilor și pe presiunea lor, a celor corecți, asupra semenilor care ar fi tentați să nu respecte regulile.

Există o temere legată de o dorință a oamenilor de „a evada” odată cu data de 16 mai, când unii vor să iasă din case și nu sunt dispuși să mai respecte regulile. Ce le puteți face? a fost întrebat, luni seara, premierul Ludovic Orban la Digi24.

„Majoritatea zdrobitoare a românilor au fost corecți și au respectat regulile și contez pe comportamentul lor corect, pe responsabilitatea de care au dat dovadă, inclusiv pe capacitatea lor de a determina comportamentul corect și chiar și pentru persoane care nu respectă regulile. Până la urmă, presiunea pe care o exercită cei corecți trebuie să determine un comportament corect și din partea celor care nu vor să respecte regulile”, a răspuns premierul Ludovic Orban.