Din păcate, iar suntem nevoiți să scriem de niște personaje aflate la conducerea primăriei Tîrgu Mureș, florea dorin și maior claudiu, deși chiar nu ne dorim să o facem. Cum bine se știe, sintagma caracteristică lor este “măcar au făcut ceva”… da, au distrus aproape tot ce se putea în municipiul Tîrgu Mureș.

Acum este vorba de Bazinul acoperit cu balon, din incinta Complexului de Agrement Mureșul. Au făcut ce au făcut de s-a ajuns în situația ca și acesta să fie, în scurt timp, demolat, deja mare parte dintre elementele construcției fiind demontate și scoase afară în iarbă (vezi foto la final).

Antrenorii și părinții sportivilor de performață sunt disperați și au lansat o petiție împotriva demolării acestuia, pe care o redăm integral mai jos și care poate fi semnată aici.

“Acest bazin deserveste sportivii de performanta din natatie, polo, inot sincron. Pentru ei e vital pastrarea acestui balon pana la deschiderea noului centru de natatie. Ei nu pot sa- si permita luxul de a face antrenamente din cand in cand sau a sta luni intregi. Sunt sportivi de performanta, care si- au sacrificat ani din copilarie.

Nu putem fi de acord cu astfel de decizii luate fara a fi consultati in prealabil partile afectate. Rugam primaria, autoritatile locale sa sustina sportivii si sa le acorde sprijin pentru a- si putea continua drumul“, se arată în petiția inițiată de Orban Kis Csilla.

Curios este și faptul că nu au ieșit public să comunice nimic referitor la acest aspect, niciun comunicat de la primăria Tîrgu Mureș. Să fie oare droaia de purtători de cuvânt din primărie în șomaj tehnic!? Cel mai probabil nu, toți încasând pentru nimic salarii regești, doar că se dorește ca noua nereușită (distrugere/demolare) să treacă în liniște, neobservată. Ca dovadă, pentru comunicarea montării unor tobogane și-au găsit timp.

Și pentru că tot ne referim la sport, să ne amintim ce “au făcut” pentru el în ultimii 20 de ani: au luat Stadionul Municipal și l-au lăsat în paragină de ani de zile; Sala Polivalentă este cam la același stadiu cum a fost lăsată de comuniști; patinoarul este lăsat în paragină de ani de zile; au făcut un OSB stadion folosind bani publici sau prin influență la firmele private abonate la contractele primăriei, apoi l-au trecut pe numele lor personal, ceva cu SIL, bineînțeles pe un teren concesionat de la primărie; au băgat din bani de la primărie zeci de milioane în echipe diverse, de la fotbal la baschet, ca mai apoi să le falimenteze, închidă pe toate; au distrus cluburi sportive private, făcându-le concurență neloială, apoi au prostit antrenori și sportivi să treacă la ei, în final, abandonându-i pe toți; s.a.m.d.

Bineînțeles că ei nu sunt de vină nici pentru aceste lucruri, întodeauna găsind pe altcineva responsabil. Niciodată ei nu au bani, dar mereu găsesc pentru ideile lor trăznite, cum ar fi ultima dintre ele: Se cumpără beculețe de Crăciun cu peste 1.000.000 de lei, în plină pandemie!

MS / Foto: colaj