Prinţul Charles i-a felicitat printr-un mesaj video pe voluntarii români implicaţi în proiectul „Ambulanţa pentru monumente”, care au câştigat joi Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare.

„Doresc doar să vă spun cât de plin de admiraţie sunt pentru ce aţi făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav ameninţate din ţara voastră. Este o realizare remarcabilă şi nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de „Europa Nostra” şi că aţi câştigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspiraţie pentru alţii. Ca o recunoaştere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări şi să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceţi. Ba chiar pot spune că sunt şi mai mândru ştiind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanţe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum şi alimente şi mâncare pentru medicii de la Spitalul Judeţean din Sibiu şi măşti, viziere şi mănuşi pentru medicii de la spitalele din Agnita şi Mediaş”, a spus Prinţul de Wales, în mesajul video transmis.

Prințul Charles a mai spus că România are „o moştenire arhitecturală incredibil de bogată”, adăugând că „a avut norocul” să o vadă.

Ambulanța pentru monumente” a obținut premiul „Europa Nostra 2020”, cea mai importantă competiție în ceea ce privește patrimoniul la nivel european, la categoria Educație, Formare și Conștientizare. Proiectul este sprijinit de Prințul de Wales prin The Prince’s Foundation și Anglo Romanian Trust for Traditional Architecture.

HRH Prince of Wales Message

Ambulanta pentru Monumente – Transilvania Sud – The congratulations message of His Royal Highness the Prince of Wales on the occasion of winning the European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2020 of the European Commission and Europa Nostra, Europe's highest honour in the cultural heritage field.#Transylvania #Romania 🇷🇴

Publicată de Go Visit Transylvania pe Joi, 7 mai 2020

MS / Foto: captură video