Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, sâmbătă, o vizită la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureş. Potrivit agendei şefului statului, vizita la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureş va avea loc la ora 14,00.

De asemenea, vor fi prezenţi premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

La sfârşitul lunii aprilie, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş a predat spre administrare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş noua Unitate de Suport Medical COVID-19, cu 80 de paturi, care a fost realizată în doar 10 zile de la concept până la execuţie, prin reamenajarea sălii polivalente din campus.

Unitatea de Suport Medical COVID-19 de tip modular este destinată bolnavilor confirmaţi, cu simptomatologie moderată, şi este amenajată pe o suprafaţă total construită de 2.369 mp, spaţiile de îngrijire medicală fiind desfăşurate pe 1.901,5 mp, unde se pot asigura condiţii optime de îngrijire în 80 de paturi.

Update 13.20: Au ajuns la Tîrgu Mureș…

Președintele, premierul și ministrul Sănătății, la Tg.Mureș

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru au ajuns la Unitatea de Suport Medical #Covid19 amenajată în incinta sălii de sport a UMFST Tg.Mureș

Publicată de Radiomures pe Sâmbătă, 9 mai 2020