Zi mare pentru președinte, zi mică pentru Mureș și pentru mureșeni. Pe scurt, astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a venit la Tîrgu Mureș, împreună cu prim-ministrul României, Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Așa cum anticipam, au venit, au văzut și au plecat. Din păcate, au venit în vizită la propriu, mai exact să vadă “minunea” din Tîrgu Mureș, Unitatea de suport medical COVID-19 din fosta sală de sport a UMFST Tîrgu Mureș, o unitate goală, nefolosită, deci, evident fără probleme.

Nu au fost interesați să vadă spitalele COVID din Mureș în care chiar există bolnavi și unde chiar există probleme, că doar nu aveam 100 de cadre medicale infectate COVID dacă totul ar merge strună. Probabil că nu eram în top 5 pe țară la cazuri COVID dacă autoritățile locale ar fi acționat competent.

Dacă scopul nu a fost unul pur electoral, cu siguranță nu îl vom afla vreodată, atâta timp cât în declarațiile celor trei nu am regăsit niciun răspuns concret la problemele din spitalele mureșene și nu numai.

Să nu fim răi, a existat și o parte bună, un pulseu de transparență din partea prefecturii Mureș care a emis, ca niciodată, o puzderie de comunicate de presă. Bine, toate cu vizita de lucru a celor 3, doar nu vă gândeați că în sfârșit au început să răspundă la întrebările pertinente puse de mureșeni privind situația gravă din Mureș. În concluzie, au capacitatea de a emite comunicate, doar că nu cele importante pentru comunitate.

Și a mai existat o realitate, chiar dacă nu una pozitivă, delagația fiind însoțită de un alai de oportuniști dornici de o poză pe care să o poată apoi promova electoral.

Doar că, din dorința de a posta cât mai repede reușita, unul dintre ei nici nu a observat că autodenunță o multiplă ilegalitate, cea la care am făcut referire încă din titlu. Așadar, în poză apar patru, contrar restricției din ordonanța militară privind grupurile de maximum 3 persoane (Ludovic Orban, Cristian Chirteș, Theodora Benedek și autodenunțătorul Sorin Meghesan), toți la mai puțin de 1,5 metri, o altă restricție impusă de ordonanța militară. Dacă nu e autodenunț, cu siguranță vorbim de prostie și multă nesimțire.

Maria Silvia / Foto: Sorin Meghesan fb