Cei de la Recorder.ro au obținut statistica oficială a numărului total de morți (indiferent de cauză) înregistrat în luna aprilie, în mai multe județe din țară, printre care și județul Mureș. Datele sunt oficiale, fiind preluate de la Institutul Național de Statistică. Conform datelor, aberația lansată de câteva persoane cum că “toată lumea moare de COVID acum” este clar falsă, în Mureș existând 670 de decese în aprilie 2020, dintre care doar 39 de decese au fost raportate COVID.

Așadar, așa cum am scris în urmă cu două săptămâni aici, datele demontează conspirațiile care spun că epidemia este o manipulare și că, de fapt, cei care sunt declarați ca morți de COVID mor din cauza afecțiunilor preexistente. Afirmația „acei oameni ar fi murit oricum” nu stă în picioare în fața statisticilor.

Numărul total al morților din județul Mureș, în luna aprilie 2020, este vizibil mai mare decât media ultimilor patru ani, adică „cei care mor oricum” în fiecare aprilie. Mai exact, în ultimii ani am avut o medie de 570 de decese în luna aprilie, dar în acest an, aprilie 2020, numărul deceselor a fost de 670, rezultând clar că sunt mai multe decese acum și bolnavii care aveau alte afecțiuni pe lângă COVID nu “mureau oricum”.

Citește mai mult pe recorder.ro