În cadrul ședinței de joi a Guvernului, Ludovic Orban a precizat că resursele financiare ale Fondului de rezervă urmează să fie folosite la achiziționarea de tablete pentru elevi și de măști pentru anumite categorii sociale.

“Tot din Fondul de rezervă al Guvernului am luat decizia de a susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile și se află sub incidența legii privind venitul mediu garantat”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a cerut ministrului muncii să pregătească un act normativ pentru ședința viitoare în care să fie foarte clar definite persoanele care vor avea dreptul să primească gratuit măști de protecție, odată cu ieșirea din starea de urgență.

În prezent, în Legea nr. 416/2001 (Legea venitului minim garantat), scrie că “familiile și persoanele singure, cetățeni români, au dreptul la un venit minim garantat ca forma de asistență socială”.

Reamintim că pe data de 15 mai 2020 vom intra în stare de alertă, iar din acel moment toată lumea va trebui să poarte măști de protecție dacă circulă cu mijloacele de transport în comun sau dacă se află în spații publice închise.

MS / Foto: caracter informativ