De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 07 mai 2020, un număr de 100 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 16 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate.

Într-unul dintre cele 100 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş).

Dintre cele 100 cadre medicale, 36 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 21 sunt de la UPU SMURD şi 14 pe celelalte secţii), 47 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 38 sunt de la ATI, 6 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 3 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din jud. Mureş, un medic de familie, 2 medici din unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată şi un medic cu domiciuliul în Târgu Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ.

În urma anchetei epidemiologice extinse efectuate în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în data de 24.04.2020, s-a decis testarea în etape a personalului care deserveţte această secţie. În data de 03.05.2020 au fost testate 33 de persoane, dintre acestea 14 fiind confirmate pozitiv cu COVID-19.

Cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.

Sursa: DSP Mureș / Foto: caracter info