La sfârșitul lunii aprilie, vă anunțam că nouă cadre medicale angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, confirmate pozitiv COVID-19, se află internate. În această seară, managerul spitalului a venit cu o veste bună, anunțând că șase dintre acestea s-au vindecat și au fost externate.

Vă anunțăm cu bucurie că 6 cadre din personalul medical infectat cu Covid 19 s-au vindecat și au fost externate și sperăm ca și cele 3 cadre medicale încă internate, dar în stare bună, vor putea părăsi spitalul în cel mai scurt timp“, a precizat manager dr. Tanaszi Sarolta, citată de radioson.ro

Vă reamintim că, de la începutul pandemiei de coronavirus un număr de 76 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 19 dintre acestea sunt vindecate şi externate, inclusiv cele din Sighișoara.

Totodată, într-unul dintre cele 76 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş), transmite DSP Mureș.

Dintre cele 76 cadre medicale, 35 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 21 sunt de la UPU SMURD şi 14 pe celelalte secţii), 28 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 19 sunt de la ATI, 6 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 3 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată, conform aceleiași surse.

MS / Foto: caracter informativ