Toate deplasările în scop turistic vor fi permise, nu doar drumețiile spre munte. Asta spun reprezentanții industriei hoteliere, care au fost miercuri la o întâlnire cu premierul. Asta înseamnă că în lista de motive pentru care românii vor putea ieși din localitate, de pe 15 mai, vor intra și excursiile la mare, la munte sau în alte stațiuni, transmite protv.

Patronii din turism spun că în zilele următoare vor pune la punct cu ministerul Sănătății, un set de reguli, pe care toate hotelurile să le aplice, pentru ca turiștii să fie în siguranță.

După două ore de discuții cu premierul, patronatele din turism au obținut ca deplasările în scop turistic să fie incluse pe lista motivelor pentru care românii au voie să iasă din localitate de pe 15 mai.

După momentul redeschiderii, din 15 mai, cei din industria HoReCa se vor întâlni din nou cu autoritățile pentru a stabili noile regulile pentru terase, potrivit surselor Știrilor PROTV. Până atunci, tot pe 15 s-ar putea redeschide parcurile mari din orașe.

Deschiderea mall-urilor va fi decisă probabil de la începutul lunii iunie, dacă statisticile medicale nu se înrăutățesc. Între timp, din 15 mai se vor deschide magazinele din mall-uri, care au ieșire separată spre exterior, a mai anunțat premierul.

Sursa: protv.ro/ Foto: caracter informativ