Astăzi, sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Avocatului Poporului în legătură cu legea pensiilor speciale au fost admise de Curtea Constituțională a României (CCR). Așadar, toate pensiile speciale rămân în vigoare. Precizăm că din cei nouă judecători ai Curții Constituționale, șase primesc pensii speciale.

În fapt, nimeni nu se mai poate atinge de pensiile speciale. Ba mai mult, din ianuarie 2021 de aceste pensii se vor bucura și primarii, viceprimarii, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene.

Vă reamintim că în cazul procurorilor şi judecătorilor, se înregistrează şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat. Mai exact, 90% plătește Statul, doar 10% sunt din contribuție proprie.

Bravo PNL, sunteți tot mai “aproape” de ce spuneați, cum că la 30 de zile de la preluarea guvernării eliminați pensiile speciale! Da, știm deja de pe vremea PSD, întotdeauna sunt alții de vină.

MS / Foto: caracter info