În cursul zilei de 05.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoriei Tg. Mureş, au fost înregistrate următoarele dosare penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzută de art. 322 alin.1 și art. 323 C. penal:

– nr. 2139/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 22.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în municipiul Tg. Mureș, jud. Mureș, pe strada 22 Decembrie 1989, a fost oprit un autoturism în care se afla o persoană de sex masculin, domiciliată în comuna Acățari, jud. Mureș, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2148/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 28.04.2020, cu ocazia unui control efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș, a fost legitimată o persoană de sex masculin, domiciliată în aceeași localitate, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– 2149/P/2020 cu privire la faptul că, la data de 28.04.2020, cu ocazia unui control efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș, a fost legitimată o persoană de sex masculin, domiciliată în comuna Brâncovenești, jud. Mureș, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2150/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 24.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Stejeriș, comuna Acățari, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau mai multe persoane, printre care și una domiciliată în comuna Mugeni, jud. Harghita, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2151/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 25.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Stejeriș, comuna Acățari, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism condus de o persoană de sex masculin, domiciliată în municipiul Bârlad, jud. Vaslui, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2152/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 25.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Stejeriș, comuna Acățari, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism condus de o persoană de sex masculin, domiciliată în municipiul Bârlad, jud. Vaslui, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2153/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 26.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Stejeriș, comuna Acățari, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism condus de o persoană de sex masculin, domiciliată în orașul Babadag, jud. Tulcea, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2154/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 25.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Curteni, comuna Sântana de Mureș, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism condus de o persoană de sex masculin, domiciliată în municipiul Petroșani, jud. Hunedoara, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2155/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 23.04.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Satu Nou, comuna Sânpetru de Câmpie, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin, domiciliate în municipiul Reghin, jud. Mureș, acestea prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectivele persoane nu erau angajată a acelei societăți.

– nr. 2156/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 01.05.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Ilieni, comuna Gh. Doja, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin, domiciliate în municipiul Timișoara, jud. Timiș, acestea prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectivele persoane nu erau angajată a acelei societăți.

– nr. 2157/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 01.05.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Foi, comuna Crăciunești, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism condus de o persoană de sex masculin, domiciliată în satul Crăciunești din aceeași comună, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

– nr. 2158/P/2020, cu privire la faptul că, la data de 01.05.2020, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în satul Budiu Mic, comuna Crăciunești, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism condus de o persoană de sex masculin, domiciliată în satul Soldanu, jud. Călărași, aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială, în urma verificărilor stabilindu-se că respectiva persoană nu era angajată a acelei societăți.

La aceeași dată a mai fost înregistrat un dosar penal, cu numărul 2137/P/2020 având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. În fapt, la data de 30.04.2020, în cadrul unei postări din presa online, s-a semnalat că un angajat al DSVSA Mureș, diagnosticat pozitiv cu COVID-19, ar fi invitat 10 colegi la sediul instituției cu ocazia zilei sale de naștere. De asemenea, aceeași persoană ar fi declarat că a intrat în contact doar cu alte două persoane din cadrul instituției.

Sursa: Ministerul Public / Foto: caracter info / Poliția Locală Târgu Mureș