În 2 mai 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoriei Târgu Mureş a fost înregistrat un dosar penal ca urmare a unei sesizări din oficiu a Poliţiei Municipiului Târgu Mureş.

„În fapt, la data de 02.05.2020, în jurul orelor 02:00, în zona denumită “La platou”, de pe str. Valea Rece din Tg. Mureş, mai multe persoane tulburau ordinea şi liniştea publică prin folosirea la intensitate mare a unor aparate de muzică, la faţa locului fiind dirijate mai multe echipaje de poliţie. Ajunse la faţa locului, echipajele au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar un grup mai mare de persoane, după ce au fost somate să înceteze tulburarea ordinii şi liniştii publice, s-au adăpostit în curtea unei locuinţe de unde au aruncat cu pietre, bâte şi alte obiecte în direcţia echipajelor de poliţie, fără însă a provoca vătămări lucrătorilor sau distrugeri autospecialelor de poliţie şi jandarmerie.

Una din persoanele recalcitrante, ce avea asupra sa o rangă metalică de aproximativ 1,5-2 metri lungime, a încercat să îi lovească pe jandarmii sosiți la fața locului, ridicând în mod amenințător ranga metalică deasupra capului și gesticulând amenințător cu intenția de a intimida.

În cauză a fost începută urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, iar mai apoi aceasta a fost extinsă și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 4 Cod penal raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal” – se arată în comunicatul PJ Târgu Mureş.

În 3 mai 2020, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală față de trei inculpați, iar față de unul din aceștia, în sarcina cărui s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de ultraj, asupra a trei lucrători din cadrul Jandarmeriei, a fost formulată o propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost admisă la aceeași dată de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Târgu Mureş.

Sursa: Ministerul Public / Foto: caracter info