Cea mai mare dilemă: Italia oscilează între redeschiderea business-urilor, pentru că economia este în faliment, şi temerile legate de revenirea în forţă a pandemiei şi creşterea numărului de morţi. Premierul Matteo Renzi: ”Fabricile trebuie redeschise, altfel vom muri de foame în loc de Covid-19”.

Mulţi dintre angajaţii italieni sunt nerăbdători să se întoarcă la muncă, să repună economia pe picioare şi să îşi câştige salariul întreg, după ce au fost plasaţi în şomaj tehnic şi au primit numai 80% din bani. Pentru economia italiană, redeschiderea rapidă a fabricilor este vitală.

O altă problemă pentru redeschidere ar putea veni în calea companiilor mici, cu resurse limitate, care nu îşi permit de multe ori să investească în măsurile necesare de siguranţă şi sanitizare pentru COVID-19. Aceste companii mici şi mijlocii ridică semne de întrebare dacă vor putea supravieţui crizei.

Sistemul de transport public este un alt domeniu sub semnul întrebării, odată ce măsurile de relaxare vor fi adoptate. Şoferii de autobuze avertizează că distanţarea socială va fi imposibilă odată ce fabricile şi economia se vor redeschide la capacitate maximă. Alţi oameni cred că redeschiderea fabricilor va duce la o nouă creştere agresivă a numărului de îmbolnăviri.

Sursa: businessmagazin.ro / Foto: caracter informativ