Povestea tânărului român Ionuț Petreuș, în vârstă de 16 ani și elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetul Marmației, este una deosebit de tristă. Băiatul suferea de o gravă boală autoimună și a fost dus în țară vineri, 1 mai, din Italia, cu un avion ambulanță, pentru a i se respecta ultima dorință: să moară acasă. Ionuț s-a stins noaptea trecută, cea care a urmat sosirii în România. Acum, familia trebuie să achite urgent 17.000 de euro, costul transportului, scrie sighet247.ro.

Băiatul a fost diagnosticat în toamna anului trecut cu o boală autoimună rară, fără a se descoperi cu exactitate care este aceasta, boală care îi afecta toate organele interne. A fost spitalizat în cursul lunii noiembrie 2019 la un spital din Cluj Napoca, dar operația pe creier la care trebuia supus nu se putea realiza în România de aceea a fost transportat la o clinică din Italia.

Acolo medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, dar din nefericire, starea de sănătate a tânărului român a continuat să se deterioreze și boala autoimună de care suferea a progresat.

Ultima dorință a lui Ionuț și a familiei sale a fost să ajungă acasă în viață și să nu moară într-o țară străină.

Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare pentru a-l aduce acasă cu un avion ambulanță. Costul transferului din Italia spre România a fost unul foarte ridicat, în sumă de aproximativ 17.000 de euro.

Cu doar câteva ore înainte de a muri, Ionuț a publicat pe Facebook un mesaj deosebit de emoționant. El și-a luat la revedere de la familie, prieteni, colegi și profesori:

„Dragii mei, vă mai amintiți de mine? Că am lipsit un pic mai mult dintre voi. Așa a fost să fie, mi-a fost tare greu fără voi toți ❤️. Dar vă promit că de azi înainte în toată secunda vieții voastre voi fi lângă voi, nu voi mai lipsi niciodată. S-a terminat cu boala și cu suferința mea, de-acum înainte grija mea este să nu mai lipsesc niciodată de lângă voi, cei care m-ați iubit, colectivul clasei a X-a E, împreună cu doamna dirigintă Stoianovici Adelina. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că m-ați ajutat să mă întorc acasă și nu uitați, v-am promis că atunci când vă va fi mai greu, voi fi lângă voi ❤️”.

Cei 17.000 de euro încă nu s-au strâns, iar până luni, 4 mai, familia trebuie să efectueze plata facturii pentru avionul ambulanță cu care Ionuț a fost adus acasă.

Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare. Persoanele care doresc să doneze pentru a ajuta familia o pot face în contul Asociației Blondie”:

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei;

RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro;

Deschise la ING Bank – sucursala Obregia, Asociatia „Blondie – Împarte pentru altă parte”, C.U.I. 40914732.

Sursa: roitalianul