România a înregistrat sâmbătă doar 165 de cazuri noi de coronavirus, cifră foarte mică comparativ cu cele din ultima perioadă. Duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost 431 de infectări cu COVID-19. De unde această diferenţă mare faţă de sâmbătă?

GCS precizează că în raportarea de sâmbătă au existat întârzieri de la nivel local şi din acest motiv au fost anunţate doar 165 de cazuri noi. În realitate, spune grupul, ar fi fost vorba despre aproximativ 200 de cazuri.

“În raportarea de ieri, pentru buletinul de la ora 13.00, au fost introduse în aplicaţie 165 de cazuri. S-a constatat că această cifră a fost determinată de întârzieri în raportare de la nivel local, urmare a unei actualizări a sistemului de raportare care a necesitat asimilarea procedurilor de către responsabilii la nivel local – DSP.

Acest fapt a făcut să fie mobilizate persoanele pentru a verifica situaţia şi actualizata raportarea. Din acest motiv cifra de azi de 431 trebuie interpretată prin ponderare cu cea de 165, fiind vorba de aproximativ 200 de cazuri aferente zilei de ieri”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Bilanţul total a ajuns la 13.163, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică (GCS), la ATI sunt internaţi 255 de pacienţi, iar 4.869 persoane confirmate pozitiv au fost declarate vindecate şi externate.

MS / Foto: caracter informativ