Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit la Digi24 și într-o sesiune de răspunsuri pentru urmăritorii săi de pe pagina de socializare, despre reforma poliției, pornind de la unele abuzuri făcute de agenți de la Poliția locală privind interpretările defectuoase ale ordonanțelor militare, făcând referire și la venitul dublu față de poliția națională.

“Și acum avem probleme cu Poliția Locală care amendează, care face unele abuzuri, nu respectă toate prevederile ordonanțelor în litera și spiritul acestor ordonananțe. Imaginați-vă că luăm pe cineva din sursă externă și coboară în stradă să aplice legea, va fi destul de dificil să nu cumva să se greșească. (…) Cea mai mare școală a vieții este experiența, nu un test grilă”, a spus Marcel Vela.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională.

Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul, la Digi24.

MS / Foto: colaj caracter info