Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că după data de 15 mai se vor putea organiza nunți, însă a ținut să precizeze că situația va fi analizată de către specialiști, în funcție de contextul epidemiologic din România.

“Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsători în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evuluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor”, a anunțat, joi seara, Marcel Vela, într-o sesiune organizată pe pagina oficială de Facebook, în care a răspuns la mai multe întrebări.

“Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. […] Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială, să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc”, a mai spus Marcel Vela.

MS / Foto: colaj