Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă prin care se alocă 200.000.000 lei pentru derularea, pe o perioadă de 4 luni, prin intermediul mass-media, a unei campanii de informare a cetăţenilor cu privire la regulile ce trebuie respectate pe perioada stării de urgenţă şi după 15 mai, a anunţat şefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Dancă a precizat că 47% din acest buget este alocat pentru desfăşurarea campaniei la televiziunile naţionale, iar restul de 53% pentru celelalte media de comunicare – presă tipărită, online, locală, regională, sau pentru staţii TV şi radio locale şi regionale.

Campania urmează să se desfăşoare printr-o aplicaţie informatică, în care va fi publicat şi raportul cu sumele alocate pentru fiecare furnizor media.

El a spus că această campanie de informare publică reprezintă, în acelaşi timp, un mecanism de sprijin pentru industria mass-media şi pentru jurnaliştii din România care în această perioadă au veniturile din publicitate afectate în mod semnificativ.

MS / Foto: caracter informativ