Noul coronavirus poate pune la pământ și tineri sănătoși, care duc o viață exemplară. Este și cazul lui Ioan Bobit, din Brașov. Are numai 30 de ani, dar a ajuns pe oxigen, la Terapie Intensivă din cauza COVID-19 și a luptat pentru viață.

Nu doar că nu suferea de vreo afecțiune, dar este monitor de schi și ciclist amator. Nu știe nici până acum de unde a luat boala. La 30 de ani, Ioan Bobit se putea lăuda cu o sănătate de fier și o viață activă, înainte de episodul COVID-19. Urca adesea în șaua calului, ca june din Șcheii Brașovului, pentru celebra defilare. Boala l-a lovit puternic, deși povestește că și-a luat măsuri de precauție.

Ioan Bobit: ”Am încercat cât mai puțin să ies afară, am redus toate activitățile zilnice numai la mers la muncă, plimbat câinele și dacă a fost nevoie de ceva cumpărături purtam mănuși și mască”.

Lucrează ca supraveghetor la casele de marcat, într-un supermarket din Brașov. Însă nu crede că de acolo a luat virusul, căci toți colegii lui sunt sănătoși. În urmă cu trei săptămâni a făcut febra și a crezut că are de-a face cu o simplă răceală. Numai că, de la o zi la alta, a început să tușească și să respire tot mai greu.

După patru zile de spitalizare la Boli infecțioase, medicii l-au mutat de urgență la Terapie Intensivă. Abia mai respira și avea nevoie de oxigen. Au urmat 10 zile și 10 nopți în care bărbatul s-a temut pentru viața lui.

”Dormeam câte o oră, două pe noapte, pentru că auzeam aparatele, auzea, personalul, o dată la câteva ore mi se băga ceva, un medicament. Au fost nopți grele, așa, acum dacă mă uit înapoi au fost niște nopți grele”.

Paștele l-a făcut la Terapie Intensivă. O asistentă i-a adus de acasă pască și un ou roșu – gest care a contat mult pentru psihicul lui. Acum, e fericit că s-a înzdrăvenit și își poate exprima recunoștința.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captur[ video