Tom Moore, veteranul britanic care a strâns 29 de milioane de lire pentru sistemul britanic de sănătate, împlinește astăzi 100 de azi. Căpitanul Moore a primit peste 125.000 de felicitari pentru centenar, care au fost depozitate în școala unde învață nepotul său, poșta fiind copleșită de numărul plicurilor.

Veteranul a adunat banii mergând în jurul casei sale. Tom Moore, care se deplasează cu ajutorul unui cadru premergător, a făcut 200 de ture de grădină. Obiectivul său inițial era să strângă 1.000 de lire sterline, dar a adunat aproape 29 de milioane de lire sterline, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

Aniversarea de 100 de ani a veteranului britanic Tom Moore va fi marcată și de o trecere a forțelor aeriene britanice (RAF) pe deasupra casei unde locuiește, informează BBC.

Ministerul Apărării a spus că zborul forțelor aeriene “va sărbători ziua de naștere a Căpitanului Tom și va marca reușita sa uimitoare”. Autoritățile au îndemnat oamenii “să urmeze exemplul de disciplină lansat de Tom Moore și să nu se adune pentru a urmări zborul avioanelor armatei”.

Sursa: BBC / Foto: colaj