În urma a nenumărate mesaje primite de la cititori care ne întrebau câte persoane suspecte sau confirmate pozitiv cu Coronavirus sunt internate în județul Mureș, am adresat la rândul nostru întrebarea către principalele unități medicale. Până la acest moment, am primit răspuns doar de la Spitalul Clinic Județean Mureș, cea mai mare unitate medicală din județul Mureș, evident cu cele mai multe secții suport COVID-19.

În răspunsul primit și semnat de noul manager al SCJ Mureș, Daniel Porav, aflăm că la această dată, în secțiile SCJ Mureș, sunt internați un număr de 16 pacienți suspecți COVID-19 și 258 de pacienți confirmați pozitiv COVID-19, dintre care 4 sunt în stare severă intubați pe secția de ATI. De asemenea, de la începutul pandemiei, din totalul de 428 un număr de 136 de pacienți au fost declarați vindecați și externați. (L.E.).

Totodată, regăsiți în comunicatul SCJ Mureș, redat integral în fotocopie la finalul materialului, numărul total de locuri disponibile. Important de precizat că locurile disponibile pentru pacienții suspecți sau confirmați pozitiv COVID-19 sunt mult mai puține față de numărul total anunțat, deoarece procedura prevede ca în fiecare salon să se interneze un singur pacient, fapt ce reduce semnificativ numărul.

MS / Foto: colaj caracter info