În doar 30 de zile de când au avut ideea de a produce viziere de protecție pentru cadrele medicale, membrii echipei Viziere.ro au reușit să producă aproape 117.000 viziere, donând peste 114.000 dintre acestea către personalul din prima linie.

“Am donat 114.195 viziere către personalul din prima linie, am ajutat peste 1.052 spitale, CMI și instituții la nivel național și am produs 116.778 viziere. În baza noastră de date mai avem 200.000 cereri de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune, iar cifrele cresc zilnic”, afirmă Cristiana Bogățeanu, manager program viziere.ro.

Programul Viziere.ro a început oficial pe 18 martie 2020, ca urmare a unei simple postări pe Facebook în care inițiatorii, un grup de tineri fondatori de startup-uri, i-au invitat pe toți cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv să le scrie.

“Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție”, afirma atunci Mihai Toma, inițiatorul ideii.

“De la de la ideea «viziere.ro – viziere gratuite pentru personalul din prima linie împotriva COVID19», totul s-a transformat rapid într-un program național de succes în doar 30 zile, iar astăzi viziere.ro este o comunitate care numără peste 150 de organizații implicate, 1.500 de voluntari, 23 de centre regionale și un centru internațional (viziere.md)”, arată Cristiana Bogățeanu.

Viziere.ro va continua și lansează un apel către companii sau persoane care vor să sprijine această inițiativă să o facă la contact@viziere.ro, pe site sau pe Facebook.

Sursa: revistabiz.ro /Foto: Facebook Viziere.ro