Pe modelul câtorva primari din județul Mureș, prea puțini din păcate, edilul din Ibănești, Dan Vasile Dumitru, continuă să anunțe constant, în mod transparent, situația comunei în ceea ce privește pandemia de Coronavirus.

“Persoana din Ibănești confirmată cu COVID19 (un bărbat în vârstă de 60 de ani din zona Podul Hodacului) se află în carantină la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Tîrgu-Mureș.

Familia acestuia (patru adulți și un copil) este izolată la domiciliu și a fost testată astăzi, un prim rezultat fiind negativ (neinfectare). Un al doilea test urmează să fie efectuat peste o săptămână – între timp persoanele vor rămâne în izolare. Primăria Ibănești le-a furnizat acestora cele necesare, inclusiv produse de igienă și dezinfecție.

Ancheta epidemiologică derulată ieri și astăzi în acest caz nu a lărgit cercul persoanelor care se află deja în izolare – din primele informații, se pare că persoana a stat în casă, nu a fost nicăieri în ultimele două săptămâni.
Pe raza comunei nu mai sunt alte persoane aflate în izolare/autoizolare la domiciliu
.” a trasmis primarul.

La final, reamintim tuturor primarilor să ne transmită pe adresa muresstiri@gmail.com orice informație pe aceată speță și o vom publica negreșit.

MS / Foto: caracter info