Realizatorul tv Radu Banciu a spus în cadrul emisiunii sale de luni, de la B1 TV, că a ridicat de la Poştă înştiinţarea unei amenzi ce i-a fost aplicată în data de 8 aprilie, când se întorcea de la serviciu. Spre marea sa surpriză, amenda este de 10.000 de lei, deşi poliţistul îi spuse că îl va amenda cu 2.000 de lei.

Radu Banciu a fost oprit de Poliţie pe 8 aprilie, la ora 22.55, la zece minute după ce şi-a încheiat emsiunea. El se afla în maşina postului de televiziune şi se îndrepta spre casă, iar agentul l-a amendat pentru că nu avea la el adeverinţă de la serviciu care să ateste acest lucru şi nici legitimaţie de serviciu. Avea în schimb declaraţia pe propria răspundere, în care era bifat punctul că se deplasează în interes profesional, însă poliţiştii nu au luat în considerare acest lucru. Mai mult, formularul de amendă nu a fost completat în faţa sa.

“Procesul verbal a fost completat în lipsă, din motive de securitate sanitară”, se arată în formularul de amendă şi deşi poliţistul i-a spus că va fi amendat cu 2.000 de lei, în procesul verbal care a fost trimis prin poştă a trecut 10.000 de lei. “Mi-a dat de m-a julit”, a spus Radu Banciu, care va contesta amenda în instanţă.

MS / foto: caracter info