În urma declarației făcută astăzi de președintele Iohannis care a susținut o scurtă conferință de presă, exclusiv pe tema proiectului de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc, proiect adoptat tacit de Camera Deputaților, respins ulterior definitiv de Senat, Radu Bălaș, membru fondator al Partidului Oamenilor Liberi, a emis un comunicat pe care îl redăm integral.

“Mare penibil Iohannis, care e transformat o chestiune procedurală din Camera Deputaților, cea cu adoptarea tacită a legii privind autonomia Ținutului Secuiesc (care oricum ar mai fi avut nevoie de votul Senatului, promulgarea președintelui etc.), într-o monumentală gafă politică pe plan intern, dar mai ales extern, doar din dorința de a mai da o scatoalcă PSD. Expresia că s-a încercat “a se da Ardealul ungurilor” este incalificabilă pentru un președinte din UE. De ce? Pentru că prin asta el susține că Ardealul nu numai că s-ar fi rupt de România, dar s-ar fi și unit cu Ungaria!!! Așa, peste noapte, din pricina unei legi care privea descentralizarea a două județe și jumătate din cele 16 județe din Ardeal.

O mai mare imbecilitate și porcărie de multă vreme n-am văzut. Oare când vor trece Iohannis și așa-zișii patrioți români peste complexul de inferioritate față de unguri, din care izvorăște această adversitate? Prin discursul său cu aspre tușe xenofobe, care va realimenta ura față de maghiari, Iohannis le atribuie, prin ricoșeu, secuilor puteri paranormale, ei fiind capabili din Harghita, Covasna și Mureș să ducă în Ungaria tot Ardealul cu cele 5 milioane de români de aici“, a transmis Radu Bălaș, membru fondator al Partidului Oamenilor Liberi.

Aceasta este declarația președintelui Klaus Iohannis:

MS / Foto: colaj