În urma declarației făcută astăzi de președintele Iohannis care a susținut o scurtă conferință de presă, exclusiv pe tema proiectului de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc, proiect adoptat tacit de Camera Deputaților, respins ulterior definitiv de Senat, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a oferit un răspuns pe care îl redăm integral.

“Stimate domnule Președinte! Nimeni nu trebuie să dea ungurilor Ardealul, deoarece acesta este și al nostru. Este al nostru, așa cum este al românilor, sașilor și romilor.

Sunt consternat de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mă simt umilit. Domnule Președinte, declarația dumneavoastră nu este demnă de un conducător de stat. Întotdeauna sunt opinii pro și contra legate de orice proiect politic, și este normal să fie așa, dar atacul dvs de astăzi împotriva comunității maghiare este inacceptabil. Acesta poate crea un precedent periculos.

Aștept să vă cereți scuze pentru aceste declarații! Eu cred că în această țară așa ceva nu poate fi acceptat. Am această convingere mai ales că sunt președinte într-un județ multietnic și multicultural. Astfel de declarații provoacă conflicte interetnice care îngreunează viața noastră de zi cu zi“, a transmis președintele CJ Mureș.

MS / Foto: colaj