Candidatul POL la șefia Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Radian Vasu, a emis un comunicat în care răspunde acuzațiilor făcute de indivizi din primăria municipiului Tîrgu Mureș. Pentru o corectă informare redăm integral comunicatul.

“Mulți prieteni m-au sunat sa formulez o opinie în calitate de candidat la preşedinția CJ Mureş în legătură cu fenomenul minifotbalului, al cărui fan şi sunt dealtfel. Doar am jucat toata viata….Această solicitare vine pe fondul anunțului prin care primarul municipiului Tg Mureş, prin vocea consilierului, se plânge cetățenilor, cum ca un consilier local impune taxe pe terenurile de minifotbal. Vă voi da un pasaj din lucrarea la care scriu, “Cartea Neagra a Dublei Măsuri, cauza discriminării şi inechității în comunitățile locale din Mureş”:

Pană nu se înțelege în comunitate, că în principial, discriminarea pe orice criteriu este sursa tuturor relelor, fiecare se va gandi la interesul lui personal şi raspunde ori acționează doar după acest interes.
La noi, din păcate, nu există încă un instinct civic social, comunitar. În lipsa acestui simț civic, dacă mai ai şi nişte politicieni locali populişti, este aproape imposibil să introduci echitatea şi solidaritatea socială în comunitate. Acest spirit civic, al echității şi solidarității se formeaza din timp, din scoală mai ales, sau vine din “noroc”, gata ambalat în cetățenii care au trăit în vestul Europei, cel puțin câțiva ani. Pe viitor, cu sigurantă că vom avea parte de cetateni care vor întelege, care nu vor simții şi urmării doar interesul lor personal si vor pune în balanță totul, pentru că vor fi invățați sa-şi respecte comunitatea. Pentru asta, trebuie antrenament civic de anduranță.

Până atunci, cred că cel mai echitabil ar fi, ca tot ce este gratuit pentru o categorie de cetățeni, să fie gratuit pentru toate categoriile de cetățeni. Adică, dacă executivul concepe o strategie pe termen scurt, mediu şi lung, în care include anumite domenii si gratuitati aferente, să nu discutăm despre categorii de indivizi care beneficiază, ci despre domenii ori obiective care se supun gratuității pentru toți cetățenii, conform strategiei oraşului pe termen scurt, mediu şi lung. Atunci nu mai este nici o discriminare ori inechitate sociala. Concret, acum ar fi echitabil şi corect, dacă Primăria Tg Mureş şi-ar asuma gratuitatea la terenurile de fotbal, pentru toți cetățenii oraşului, dacă în consiliul local se consideră şi se votează în prealabil acel domeniu, ca fiind esențial ori strategic. Programări pe ore, acces după programări etc

In plus, este foarte important ca cetațenii orasului să cunoască aceste aspecte, mai ales strategia oraşului, iar dacă o gratuitate din orice domeniu, este asumată de întreaga comunitate, votata intr-o strategie clară, asumată, se elimină orice formă de discriminare şi inechitate.
Eu aşa voi proceda la Consiliul Judetean Mureş.

Uniti-va in localitățile voastre, în comunitățile voastre, toți oamenii cu principii sănătoase, acum pâna mai avem timp pâna la alegerile locale.
Aveți tot sprijinul meu şi al nostru al Oamenilor Liberi.
Linişte şi pace vă doresc!

MS / Foto: colaj