România nu a ajuns încă la vârful epidemiei de coronavirus, iar data de 1 Mai va reprezenta un nou test pentru populație, pentru că românii sunt obișnuiți să iasă din casă și să socializeze în minivacanță, spune Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Făcând puțin haz de necaz, am putea spune că în acest an majoritatea bugetarilor vor avea minivacanță cu punte între Paști și Crăciun 😉

„În tradiția noastră, perioada de 1 Mai e o perioadă de zile libere, în care populația simte nevoia să iasă din casă, să socializeze și, așa cum a fost și Paștele, ne atrage atenția posibilității să apară aglomerații incontrolabile care să genereze difuzia infecției. Din acest motiv trebuie să fim atenți și să menținem măsurile de protecție, de distanțare socială, să se evite deplasările, aglomerările”, a explicat Horațiu Moldovan la Digi24.

„Până la data la care se va renunța la starea de urgență, măsurile rămân în vigoare și e necesară prudență pentru a evita o creștere bruscă a numărului de pacienți infectați”, a avertizat el.

„Dacă în continuare vom avea cam același număr de infecții de la o zi la alta vom ajunge la ce a spus președintele”, a spus Moldovan, referindu-se la anunțul lui Klaus Iohannis că din 15 mai nu vom mai avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a ieși din casă.

„Dacă apare o creștere semnificativă se poate rediscuta. De altfel, măsurile epidemiologice se pot rediscuta oricând în funcție de evoluția stuației”, a spus Moldovan.

Sursa: digi24.ro / Foto: caracter info