Senatorii au respins cu 126 de voturi împotrivă si 9 voturi pentru proiectul de lege care a creat scandal la nivel politic între președintele Klaus Iohannis și PSD. Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative. Reamintim că un proiect de lege prevedea acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptat tacit de către Camera Deputaților.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, în şedinţa din 23 aprilie, proiectul, urmând ca Senatul să se pronunţe în calitate de for decizional asupra propunerii legislative iniţiate de deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan.

În cursul dimineții președintele interimar al PSD a anunța că partidul său va vota împotriva proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc și că îl va respinge și la Senat, care este camera decizională. De alfel, PSD a convocat de urgență ședința Senatului pentru a respinge proiectul de lege adoptat tacit săptămâna trecută de către Camera Deputaților.

La pranz, președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea “să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament. Detalii și video, aici.

În replică preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a catalogat declarațiile președintelui drept o ”ieșire antiromânească”, ”o ieșire care descalifică total funcția prezidențială”. ”Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică”, scrie Ciolacu pe Facebook, adăugând că Iohannis ”știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc”.

Senatul respinge definitiv autonomia Ținutului Secuiesc

Senatul României, convocat de urgență pentru a respinge definitiv autonomia Ținutului Secuiesc.

Publicată de Epoch Times Romania pe Miercuri, 29 aprilie 2020

Sursa: hotnews.ro