Sebastian Mîndroiu şi Radu Călin, fondatorii studioului de arhitectură PickTwo Studio, şi-au concentrat activitatea pe unele dintre cele mai afectate domenii de criza curentă – spaţiile publice, indiferent că vorbim despre restaurante, săli de sport sau zone de retail.

Pornind de la constatarea că spaţiul public, aşa cum îl ştim noi, nu va mai exista, ei şi-au propus să îşi imagineze cum va arăta acesta după pandemie.

Cu bucătăria mai aproape de fiecare client

Printre soluţii se numără, de pildă, spargerea spațiilor mai mari (restaurante cu 40 de locuri) cu mai multe zone de gătit, ca şi cum ai aduce bucătăria mai aproape de client – în dreptul fiecărei bucătării s-ar afla o zonă de scaune.

O altă idee ar fi să aducă spaţiile de spălat pe mâini din restaurante foarte aproape de clienţi – crede că astfel de zone de altfel vor fi implementate în mai multe locuri, în spaţii publice de pildă sau în săli de sport, şi vor lua forma unor dulăpioare.

Radu Călin subliniază că de acum proprietarii de restaurante vor fi foarte atenţi şi la spaţiul dintre mese şi va exista, de asemenea, o nevoie mai mare pentru spaţiile în aer liber. De acum, distanţa între mese şi scaune va creşte la 1,5 metri sau chiar 2 metri de 3-4 ori faţă de cât este în prezent.

Un alt concept despre care ei cred că se va dezvolta după această perioadă va fi cel de „fast dining”, o alăturare a conceptelor de „fine dining” şi „fast food”, o combinaţie rezultată a creşterii numărului de preparate accesibile prin intermediul livrărilor la domiciliu.

Sursa: businessmagazin.ro / foto: colaj