Se pare că totuși există mureșeni amendați în continuare, doar că nu mai sunt anunțați în comunicatele oficiale emise de prefectura Mureș, deși au făcut asta constant până acum două zile. Așa cum bănuiam și cum am scris deja, le-au eliminat cel mai probabil încercând astfel să nu își mai atragă comentarii negative, pozând în oameni buni. Noroc că mai există alte surse oficiale care informează câteva dintre ele.

Astfel, în cursul zilei de 28.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoriei Tg. Mureş, au fost înregistrate următoarele dosare penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzută de art. 322 alin.1 și art. 323 C. penal:

– dosarul penal cu nr. 2062/P/2020; în fapt, la data de 16.04.2020, în jurul orei 18:05, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție pe strada Gh. Doja din municipiul Tg. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se afla în calitate de pasager numitul V.D.C., aceasta prezentând o adeverință permanentă, eliberată în calitate de angajator de către o societate comercială din comuna Sânpaul, jud. Mureș, în urma verificărilor stabilindu-se că sus-numitul nu era angajat al acelei societăți.

– dosar nr. 2068/P/2020; în fapt, la data de 22.04.2020, în jurul orei 11:15, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Râciu, jud. Mureș, pe DN 15 E, a fost oprit un autoturism în care se aflau o persoană de sex masculin, prezentând 2 adeverințe eliberate în calitate de angajat, de către 2 societăţi comerciale, iar în urma verificărilor în sistemul REGES s-a stabilit că persoana nu figurează ca angajat al nici uneia dintre cele 2 societăți.

– dosar nr. 2069/P/2020; în fapt, la data de 19.04.2020, în jurul orei 18:10, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Stejăriş, com. Acăţari, jud. Mureș, pe DJ 151D, a fost oprit un autoturism în care se afla o persoană de sex masculin, prezentând o adeverință eliberată în calitate de angajat, de către o societate comercială, iar în urma verificărilor în sistemul REGES s-a stabilit că persoana figurează la acest moment cu activitatea suspendată faţă de societate.

– dosar nr. 2070/P/2020; în fapt, la data de 17.04.2020, în jurul orei 11:00, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Miercurea Nirajului, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau o persoană de sex masculin, prezentând o adeverință eliberată în calitate de angajat, de către o societate comercială, iar în urma verificărilor în sistemul REGES s-a stabilit că persoana nu figurează ca angajat al acelei societăți; avînd în vedere menţiunea intervalului pentru care a fost emisă adeverinţa şi momentul surprinderii în trafic a persoanei aşa-zis angajate urmează a se efectua cercetări cu privire la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi faţă de administratorul societăţii.
– dosar nr. 2071/P/2020; în fapt, la data de 16 .04.2020, în jurul orei 17:00, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Stejeriş, com. Acăţari, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau 3 persoane de sex masculin; cele 3 persoane au prezentat adeverințe eliberate de angajator, iar în urma verificărilor în sistemul REGES s-a stabilit că doar şoferul autoturismului figurează la acest moment cu activitatea suspendată faţă de societate; faţă de cele susţinute de conducătorul autoturismului urmează să se efectueze cercetări cu privire la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi faţă de administratorul societăţii.

– dosar nr. 2072/P/2020; în fapt, la data de 16.04.2020, în jurul orei 13:00, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Stejeriş, în dreptul magazinului Surtec de pe DJ 151D, com.Acăţari, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau 4 persoane de sex masculin, prezentând prin intermediul aplicaţiei telefonice adeverințe eliberate în calitate de angajat, de către o societate comercială; în urma verificărilor în sistemul REGES s-a stabilit că doar o persoană (conducătorul autoturismului) nu figurează ca angajat al acelei societăți; avînd în vedere susţinerile conducătorului autoturismului urmează să se efectueze cercetări şi faţă de administratorul societăţii care a eliberat adeverinţa sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

– dosar nr. 2073/P/2020; în fapt, la data de 16.04.2020, în jurul orei 18:50, cu ocazia unui control în trafic efectuat de către lucrătorii de poliție în localitatea Periş, jud. Mureș, a fost oprit un autoturism în care se aflau o persoană de sex masculin, prezentând o adeverință eliberată în calitate de angajat, de către o societate comercială, iar în urma verificărilor în sistemul REGES s-a stabilit că persoana nu figurează ca angajat al acelei societăți; avînd în vedere susţinerile conducătorului autoturismului urmează să se efectueze cercetări şi faţă de administratorul societăţii care a eliberat adeverinţa sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

MS / Ministerul Public / Foto: colaj / Poliția Locală Târgu Mureș