Ministrul Marcel Vela susține o declarație de presă luni, la ora 19:00, anunță Ministerul de Interne. Foarte probabil, ministrul va anunța o nouă ordonanță militară, menționată și de președintele Klaus Iohannis.

Ea va avea prevederi referitoare la noul interval orar în care persoanele de peste 65 de ani vor putea să iasă afară din casă, dar ar putea cuprinde și alte măsuri, de pildă referitoare la transportul aerian.

UPDATE 19.20 – Sinteza declarațiilor susținute de Marcel Vela:

– Persoanele care au împlinit 65 de ani pot circula în următoarele intervale: 07 – 11, 19 – 22, cu motivele: asigurare de bunuri, motive justificate precum îngrijire minor, asistență altor persoane vârstnice, deplasări scurte în apropierea gospodăriei legate de activități fizice, nevoile animalelor de companie.

– Zborurile către țări care au fost deja suspendate 14 zile: Va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania, pentru încă 14 zile, din 28 aprilie. Aici intră și Franța și Germania, pentru zece zile, din 5 mai.

– Am prelungit suspendarea zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran pentru 13 zile, din 2 mai până în 14 mai inclusiv.

– Pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispoziţiile Ordonanţei Militare 3 şi a prevederilor din actuala ordonanţă, cu privire la prevenirea răspândirii coronavirus.

– Se prelungește suspendarea zborurilor către Italia din 3 mai, valabilă până în 14 mai.

– Rămâne valabilă permisivitatea pentru transporturile de marfă, de corespondență sau care asigură servicii medicale de urgență sau aterizări tehnice necomerciale.

Imagini LIVE conferință de presă…

Marcel Vela, declarație de presă (sursa: TVR)

#StaiAcasă Marcel Vela, declarație de presă (sursa: TVR). LIVE — https://bit.ly/2S8j7K8Preşedintele a decis: grădinițele, școlile și universitățile NU SE MAI DESCHID pentru acest an şcolar. Ce elevi vor mai merge totuşi la ore — https://bit.ly/3azZilqKlaus Iohannis, declarația zilei. Cum vor putea ieși din casă persoanele de peste 65 de ani — https://bit.ly/2Y7BSkM

Publicată de StirileProTV pe Luni, 27 aprilie 2020