Invitat într-o emisiune difuzată duminică, ministrul a mărturisit că, alături de echipa guvernamentală, a aflat ”astăzi” câte forme de angajări sunt în România. El a explicat că multitudinea formelor de angajare în România, dar și felul în care este elaborat Codul Fiscal, a dus la producerea unor întârzieri.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, îi asigură pe toți cei care au depus cereri pentru acordarea șomajului tehnic de faptul că vor primi banii, chiar dacă aceștia vor sosi cu ”puțină întârziere”.

”Va ajunge la timp. Am aflat și noi astăzi, cu toții, când ne-am uitat la sistemul de lucru din România, câte forme de angajări sunt în România. Lucrul pe care l-am mai aflat a fost cât de complicat este, atât Codul Fiscal în România, dar și formele de angajări. Lucruri pe care le vom rezolva în viitor. Au ajuns puțin mai târziu, dar cu siguranță toți banii vor ajunge” – a declarat ministrul de Finanțe.

Peste 600.000 de angajaţi au fost sprijiniţi prin această măsură a şomajului tehnic, în perioada 16 – 31 martie 2020, dar şi alţi 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale sau prin contracte de drepturi de autor, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Sursa: stirileprotv.ro / foto: captură video