Mușcatele sunt de diferite culori, sunt foarte multe specii, de la simple, la mușcate curgătoare, şi merită tot efortul pentru a le întreţine. Unele au miros excelent, iar altele sunt absolut fascinante. Suportă fără probleme razele de soare.

Dacă vrei să ai o vară întreagă mușcate înflorite şi frumoase, iată câteva sfaturi utile pentru a avea flori de invidiat în balcon sau grădină.

• Ca să ai mușcate cât mai mult timp, ai grijă să cumperi flori cât mai sănătoase, cu frunzele verzi. Amestecă pământul de grădină cu nisip şi turba, astfel mușcatele vor rezista mai mult şi vor permite scurgerea apei mai uşor. Dacă mușcatele cresc mai mult, adică au rădăcinile ieşite, acestea trebuie imediat mutate într-un ghiveci mai mare, altfel se usucă. Tulpinile florilor mai bătrâne se taie de la jumătate pentru a favoriza creşterea de noi vlăstari.

• Mușcatele sunt extrem de sensibile la umezeală, de aceea au nevoie de ghiveci cu scurgere bună, deci să fie găurit. Mușcatele se îmbolnăvesc cel mai des de la excesul de apă. Ai grijă ca ghiveciul pentru aceste flori minunate să fie încăpător, să nu le înghesui, pentru a le permite să se dezvolte cât mai mult şi mai frumos.

MS / foto: caracter info