Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că plata indemnizaţiilor pentru şomajul tehnic nu va mai putea fi suportată de stat după data de 15 mai, când se încheie situaţia de urgenţă. Guvernul, însă, ar lucra la un alt plan pentru a rezolva această situaţie. Până una alta, cel mai probabil va urma un val masiv de concedieri în rândul privaților. La fel de probabil în cazul majorității bugetarilor va curge lapte și miere, veniturile acestora nesuferind modificări indiferent de volumul de lucru.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: „Guvernul va înlocui aceste măsuri cu o serie de măsuri active, astfel încât oamenii să nu mai stea acasă, așa cum era la șomajul tehnic, ci vor fi măsuri de sprijinire ca angajații să își reia activitatea. Ne uităm la un sprijin consistent, posibil la început mai mare, și în lunile următoare scăzând, pe măsură ce firma crește volumul de activitate. Încurajăm, gradual, revenirea în activitate”.

Experți din cadrul ministerelor Muncii, Economiei și Finanțelor vor stabili dacă ajutorul din partea guvernului va ajunge în toate domeniile de activitate și mai ales pentru cât timp.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: „În esență, discutăm de suportarea de către stat a unei părți din costul salarial, astfel încât dacă o afacere revine mai greu la volumul de activitate pe care îl avea înainte de criză, repet, mai greu, nu deloc, ne referim la sectoare de activitate care au perspectivă de revenire, să nu fie în situația de a da afară fiecare al doilea salariat, pentru că nu mai are resurse”.

Rămane valabilă întrebarea… Ce LUCREAZĂ bugetarii din administrația locală mureșeană și câți bani primesc!

Sursa: stirileprotv.ro / foto: colaj