Femeia care a contestat în instanţă Ordonanţa Militară nr. 3 pe motiv că persoanele peste 65 de ani sunt discriminate a pierdut procesul deoarece, arată magistrații Curții de Apel București, măsura nu afectează drepturile bătrânilor, ci îi protejează, în condițiile în care ei constituie o categorie vulnerabilă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei date la începutul lunii aprilie că măsurile din Ordonanţa Militară care restricţionează circulaţia bătrânilor au sens.

“Scopul măsurilor luate de autorităţile competente este de a proteja o categorie de persoane fizice care s-a dovedit a fi mult mai vulnerabilă în faţa epidemiei, iar suspendarea acestor măsuri ar determina, prin sine, o situaţie ireversibilă faţă de modalitatea efectivă de executare”, se spune în motivare.

“Argumentele deduse instanţei în susţinerea cererii de chemare în judecată nu relevă un interes propriu al reclamantei în formularea acţiunii, nefiind indicată vreo vătămare sau vreun prejudiciu care să îi fie cauzat reclamantului prin reglementările legale criticate”, au subliniat magistraţii.

Femeia a pierdut procesul, însă decizia poate fi atacată cu apel.

MS / Foto: caracter info