Legea de desființare a Institutului Levantului, inițiată de deputatul USR Iulian Bulai, a fost respinsă astăzi în Senat.

Instituția fantomă creată transpartinic pentru orgoliul personal al președintelui Emil Constantinescu, și care are un buget uriaș (peste un milion de euro), va continua să existe cu sprijinul PSD-PNL și al altora.

Vlad Alexandrescu: ”Institutul Levantului nu este un institut de cercetare, ci o simplă sinecură pentru fostul președinte Emil Constantinescu. Această realitate este dovedită și faptul că președintele acestui institut are rang de secretar de stat. Ce alt director de institut academic mai are rang de secretar de secretar de stat, cu toate privilegiile care decurg de aici? Rezultatele Institutului Levantului sunt, din punct de vedere al relevanței academice, ZERO”.

Desființarea Institutului Levantului este un act de moralitate academică, având în vedere că în cei doi ani de activitate, instituția – aflată în subordinea Senatului – nu a produs nimic semnificativ din punct de vedere academic, iar o vizită pe site-ul institutului este mai mult decât revelatoare: o singură expoziție.

USR va lupta în continuare pentru desființarea acestui pseudo-institut, votul final are loc în Camera Deputaților.

Sursa: comunicat USR