HEINEKEN România se alătură eforturilor de a combate efectele pandemiei COVID-19 cu un program de susținere a comunităților prin dotarea spitalelor și a personalului medical cu aparatura și echipamentele necesare în această perioadă. Din fondul programului „Împreună, mai puternici. Sprijin pentru comunități”, compania a oferit Spitalului Clinic Județean Mureș o donație în bani, pentru achiziționarea a 1.000 de litri de dezinfectant, precum și o donație constând în echipamente de protecție pentru personalul medical: 10.000 de măști și 3.100 de combinezoane. Valoarea totală a donației oferite unității medicale este de 250.000 lei.

„Apreciem eforturile pe care le face întreg personalul medical, care are grijă de sănătatea noastră în această perioadă de luptă cu pandemia. Ca membri ai comunității din județul Mureș, ne dorim ca medicii, asistentele și toți cei care lucrează în sistemul sanitar în județul nostru să simtă că le suntem alături și că îi susținem.” – Edvin Moldovan – Director al fabricii HEINEKEN din Târgu Mureș.

Fondul total al programului inițiat de HEINEKEN România are o valoare de 1.500.000 lei. Compania susține cu donații specifice, bazate pe cele mai presante nevoi din acest moment, 5 spitale, din București și din cele 4 comunități în care are fabrici, dar și intervenția Crucii Roșii Române în sprijinul sistemului medical, în contextul COVID-19, alocând câte 250.000 RON fiecăruia dintre beneficiari. Totodată, compania îi încurajează pe membrii echipei să doneze către Crucea Roșie, prin dublarea sumelor donate, individual, de aceștia.

În România, HEINEKEN are o echipă de peste 1.100 de oameni, 4 fabrici, în Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș și un sediu central în București. Compania produce și vinde peste 20 dintre cele mai apreciate mărci de bere și cidru în țara noastră, între care: Heineken®, Neumarkt® (produsă în fabrica din Ungheni, Mureș), Ciuc Premium®, Silva®, Bucegi®, Golden Brau®, respectiv Strongbow®, Cidru Mândru®, Old Mout®.