Ministerul Educației și Cercetării a emis ieri un ordin care prevede faptul că elevii au obligația de a participa la cursurile online organizate de către unitățile de învățământ, fără a asigura, însă, un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii necesare desfășurării acestor cursuri (tablete, calculatoare etc.), atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, ceea ce e profund discriminatoriu, susține Consiliul Național al Elevilor, într-un comunicat de presă.

Dar oare câți elevi nu au avut niciodată un telefon, un calculator, o tabletă ori n-au internet pentru că părinții nu își permit? Dar oare câți elevi nu au internet pentru că nu există infrastructură?

Răspunsul ni-l poate da (parțial) ONG-ul Narada care pune la dispoziție datele statistice live oferite de platforma lor:
Astfel, peste 8.959 de elevi nu pot continua școala de acasă pentru că le lipsește conexiunea la internet, 5.964 de elevi au nevoie de tablete, 18.740 de elevi au nevoi urgente și 122 de profesori nu au în dotare laptop personal, necesar pentru continuarea activității.

MS / foto: caracter info