Valoarea tichetului social pentru grădiniţă creşte de la 50 la 100 de lei. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

“Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se afla în plata acestui drept sau acesta este suspendat. (…) Stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004, dacă veniturile pe persoana, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar”, se arată în lege.

De asemenea, nouă lege prevede că pragul de venit pentru a fi eligibil este 530 de lei pe membru al familiei, pe lună.

Copilul beneficiar poate avea sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, sau poate depăşi vârsta de 6 ani şi continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor (copii cu dizabilităţi şi/sau cu dificultăţi de învăţare).

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, părinţii care se încadrează în cerinţe trebuie să depună la Primărie un dosar care cuprinde:

  • cerere-declaratie
  • acte privind veniturile şi componenta familiei
  • documentul de înscriere la grădiniţă.

Aceste tichete pot fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de imbracamite şi/sau rechizite şi sunt destinate stimulării participării la grădiniţă a copiilor provenind din familii defavorizate.

MS / foto: caracter info