Având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 8/09.04.2020., art. 3, alin.1, vă aducem la cunoștință faptul că piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, se arată în comunicatul emis de municipiul Tîrgu Mureș.

Totodată, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin adresa nr. 207.149/10.04.2020, obligatorie pentru toate piețele din România, inclusiv județul Mureș, care precizează următoarele:

– accesul în piețele agroalimentare din România, este permis producătorilor agricoli, persoane fizice pe baza atestatelor de producător și a Carnetelor de comercializare;
– este permis accesul în piețele agroalimentare din România și a celorlalte categorii de producători agricoli care își desfășoară activitatea economică în sectorul agricol în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.44/2008 aprobată cu modificări și completări prin Legea 182/2016 pentru obținerea unor produse agricole care sunt destinate vânzării pe piață și a Legii 31/1990 privind societățile comerciale;
– este interzisă comercializarea de legume și fructe în piețele agroalimentare de către agenții economici (P.F.A. și societăți comerciale) care nu au și calitatea de producător.

Aceste prevederi se aplică începând cu data de 15.04.2020.

Sursa: tirgumures.ro / Foto: caracter info