În luna martie 2020, criminalitatea a scăzut la cei mai importanţi parametri: furturi, tâlhării, infracţiuni stradale, accidente rutiere grave. Totuşi s-a înregistrat o creştere a faptelor de violenţă în familie, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat, într-un comunicat, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

”În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce priveşte cei mai importanţi indicatori (furturi, tâlhării, infracţiuni stradale). De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ. Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, faţă de perioada similară a anului trecut.

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 17,1%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 19,8%, iar tâlhăriile cu 20%. Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.

Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii. Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

În ceea ce priveşte faptele penale din domeniul violenţei în familie, în luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. Din totalul faptelor de violenţă în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violenţe”, a mai transmis în comunicat Poliţia.

Sursa: politiaromana.ro / foto: caracter info