Noul serviciu reprezintă un sprijin psihologic, practic și juridic pentru personalul medical din prima linie a luptei cu pandemia, fiind un proiect lansat de Asociația Magic în parteneriat cu Alianța Medicilor și Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.

Telefonul Medicului este disponibil la numărul 021 555 2286. Linia telefonică este gratuită și este destinată medicilor, asistenților medicali, ambulanțierilor și întreg personalului din linia întâi în lupta împotriva COVID 19.
“Linia va fi funcțională între orele 10:00 și 18:00, dar platforma poate fi accesată 24/24, 7 zile din 7″ – se precizează într-un comunicat.

Ai nevoie să vorbești cu cineva?
12 psihologi îți pot oferi suport emoțional și consiliere psihologică.

Ai nevoie de ajutor concret pentru o situație anume?
Locuință temporară • Transport către / de la spital • Cumpărături personale • Căutarea de medicamente sau materiale care lipsesc din spital.

Vrei să îți cunoști / aperi drepturile?
Avocații din comunitatea Lideri pentru Justiție și Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Timiș sunt alături de tine.

“Toți ne văd pe noi, medicii, ca pe soldații din prima linie a luptei cu această pandemie. Dar despre faptul că soldații au nevoie de susținere, puțină lume știe. Este binevenit orice ajutor, iar acesta este unul din partea unor oameni care știu, credem noi, ce am avea nevoie: cineva cu care să putem vorbi, materiale de protecție, un loc unde să putem sta.” Dr. Bogdan Tanase (medic primar chirurgie generală, Președinte Alianța Medicilor)

Sursa: fb.com/Telefonul Medicului / foto: caracter info